Co nezapomenout do porodnice

Blíží se konec těhotenství a tím i porod vašeho dítěte!

Myslete na sebe a svoje pohodlí při porodu a bezprostředně po něm. Stojí to za to! Jistě si připravujete "tašku" a tak si do ní zabalte "pár dobrých věcí" pro sebe. I jejich přispěním prožijete porod a první dny po něm ve větším pohodlí.

Krém proti striím. Než se porod skutečně přihlásí, natírejte prsa, bříško, zadeček i stehna krémem proti striím. Při tom pohladíte sebe i děťátko v bříšku, dodáte výživu pokožce, podpoříte její elasticitu a budete-li pokračovat i po porodu, podpoříte zhojení případných strií.

Vtipně ušitou a slušivou košilku k porodu. Pohodlná, přizpůsobivá, s kapsami. S knoflíčky vpředu, aby umožnily bonding a dále kojení. S knoflíčky vzadu, které zabezpečí intimitu např. při vyšetření, aplikaci epidurálu, zkrátka dovolí "ukázat" jenom tolik, kolik je nutné. A po porodu využijete košilku při pohodlném kojení a třeba i doma v prvních dnech.

Přibalte elastické kalhotky, jemně tkané, s nohavičkami, které neškrtí a zároveň dobře drží vložku, kde má být. Kalhotky nedráždí citlivou pokožku bříška ani v místě jizvy po císařském řezu. Vyberte si ze 2 velikostí. Balení obsahuje 4 ks. Kalhotky lze i vyprat při teplotě do 60 °C.

Nezapomeňte na vložky! Chladicí i absorpční! Balíček absorpčních vložek o 3 velikostech v počtu 18 kusů je přizpůsoben množství odcházejících očistků v prvních dnech po porodu. Materiál na povrchu vložek spoluvytváří vhodné podmínky pro hojení genitálu. 

Chladicí vložku oceníte krátce po porodu, sníží pocit horka, bolestivé napětí a otok v oblasti genitálu. V případě genitálu ošetřeného šitím oceníte chladicí vložku i v dalších dnech, kdy se šicí materiál vstřebává, jizva bolestivě pálí, táhne a svědí. Uleví se vám!

Přidejte "bylinkovou" pěnu na hojení genitálu i případně jizvy po císařském řezu. Podobně jako chladicí vložka uleví od horkosti, pálení, otoku a svědění. 

Sprška výborně poslouží k vyššímu hygienickému komfortu a k šetrnému oplachu genitálu po každém použití toalety, při každé výměně vložek. Skvěle nahradí bidet! A zůstane vám i na osobní hygienu v běžném životě celé rodiny!

Dobré věci můžete doplnit o bylinkový krém na bradavky a stejně tak bylinkový deodorant určený především pro kojící maminky.

Více tipů naleznete také na našem Instagramu.

Zdroj: Mgr. Jana Křemenová, porodní asistentka

  1. K100085
  2. K038104
  3. K700905
  4. K637120
  5. K038111
  6. K876780